Wendy Broersen.jpg
 

Wendy Broersen

Founder & CEO
Superwomen/Superpeople Academy

Wendy is als ondernemer vreselijk nieuwsgierig. Zij helpt bedrijven met het aantrekken, behouden en ontwikkelen van een diverse groep werknemers en hanteert – indien nodig - een onconventionele manier van werken als veranderingen niet goed of snel genoeg gaan. Wendy is bedenker van Equalitypoly; het eerste management diversity spel om bedrijven te helpen niet alleen over diversiteit te praten maar ook daadwerkelijk te gaan doen.

 

11.55 – 12.30 uur

Inclusie en diversiteit, wat moet ik doen en waar moet ik beginnen?

Vraag jij je wel eens af waarom sommige mensen niet zo enthousiast zijn over D&I? Waarom sommige acties/activiteiten weinig aandacht/bezoekers krijgen? Dat heeft te maken met de fase van inclusie waarin iemand zich bevindt. Je wil immers ook niet horen welk flink onderhoud je aan je huis moet doen als je net een nieuwbouwhuis hebt gekocht?  
De inclusie matrix sessie legt uit welke fasen een organisatie doorloopt op weg naar volledige inclusie. Welke acties je in welke fase het beste kunt ondernemen en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw activiteiten/acties een optimaal resultaat opleveren. Natuurlijk is er ook ruimte om te kijken in welke fase jullie organisatie zit, hoe je iedereen mee krijgt en wat mogelijke volgende acties zouden kunnen zijn (met veel best practices natuurlijk!).